FAQ’s

Zijn jullie een bedrijf?

Dat hangt er vanaf hoe je “bedrijf” definieert. We zijn een netwerkorganisatie en doen twee dingen. We maken enerzijds magazines en dat doet iedereen op vrijwillige basis. Anderzijds is een deel van ons netwerk ondernemer. Zij kunnen worden ingehuurd door opdrachtgevers. De opdrachten verlopen via ContentChefs. Het maken van de magazines doen we als Content Collective.

Waarom zou ik me aansluiten?

We realiseerden ons dat ons netwerk heel waardevol is. We helpen elkaar bij vragen en met advies. Met onze magazines bereiken we een groot en divers publiek. Leuk voor ons, leuk voor jou: door je aan te sluiten, krijg ook jij ook toegang krijgt tot dat publiek.

En het geld dat jullie met de magazines verdienen?

Op dit moment is er vooral veel geld geïnvesteerd in de magazines. Waarom? Uit passie en om ervan te leren. Op dit moment onderzoeken we een manier om de inkomsten van de magazines weer terug kunnen te laten vloeien in de Content Collective. 

Wat is de zin van het leven?

Daar zijn we nog niet helemaal uit, maar we verwachten dat er een ei, internet en meerdere takjes bij betrokken zijn – verder: lila!

Moet ik ondernemer zijn om me aan te sluiten?

Nee, dat hoeft niet. We werken samen omdat we dat heel erg leuk vinden, we er veel van kunnen leren en we samen mooie dingen kunnen maken. Een leuke bijkomstigheid van die saamhorigheid is dat we ons professioneel kunnen verenigen en betaalde opdrachten kunnen doen. Maar dat is niet ons primaire bestaansrecht. Experimenteren met content en publishing, dat is wat we doen. Nieuwe contacten leggen via die content, dat is wat we ook doen. Onszelf – de mensen van de Content Collective op de kaart zetten met onze magazines, dát is wat we doen. Een ruimte bieden om nieuwe skills te leren, dát is wat we doen.

Dus als ik alleen wil bloggen kan dat ook?

Dat klopt helemaal. We bestaan maar voor een deel uit ondernemers (minder dan de helft). Maar het netwerk en alles wat erbij komt kijken is voor iedereen van waarde: in loondienst of zelfstandige.

Ik wil maar voor één magazine bloggen. Kan dat?

Ja, dat kan. Bij ons moet heel weinig en mag heel veel. We bieden je alleen de mogelijkheid om ook met onze andere magazines aan de slag te gaan.  

Ik heb helemaal geen achtergrond in taal of content, Kan ik meedoen?

Als je bereid bent om te leren wel. Wij zullen natuurlijk proberen om je dan te begeleiden. Je krijgt dan een plekje in ons CSI Team. Daar kun je op je gemak leren over content. Verder bieden we ook trainingen aan op het gebied van content, bloggen en andere online onderwerpen. Die kun je soms gratis volgen en soms met korting.

Ik vind jullie maar stom!

Dat kan…en mag natuurlijk! Wij vinden onszelf heel gezellig en vinden ook nog dat we iets heel spannends aan het doen en opbouwen zijn. Maar we verwachten niet dat iedereen dat zo ziet of voelt.  

Zijn jullie.....communisten?

We kunnen niet garanderen dat er geen communisten bij de Content Collective zijn aangesloten. Maar we doen dit niet omdat we hippies óf communisten zijn. Wie eventjes online meeloopt weet dat het web samenwerking eindeloos faciliteert, wij denken dat we een manier aan het ontdekken zijn die er nóg meer uit kan halen. Dát vinden we gaaf. Dat willen we delen.  

Ik wil jullie inhuren. Kan dat?

De Content Collective is een beweging en geen bedrijf in juridische zin. ContentChefs is het bedrijf dat (o.a.) de Content Collective faciliteert. Je kunt daar hier meer over lezen.  

Ik wil bij jullie adverteren. Kan dat?

Dat kan natuurlijk. We hopen wel dat je innovatiever bent dan het rondstrooien van banners. Maar we gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie.