Content, Strategy & Innovation Team

Het kloppende hart van onze Content Collective is het Content, Strategy & innovation Team. Dit team houdt alle magazines die bij Content Collective horen, draaiend, helpt nieuwe mensen om de weg te vinden, beantwoordt vragen en zorgt ervoor dat alles loopt zoals het moet lopen. Het CSI team is dus heel belangrijk voor ons.

Meedoen?

Ben je benieuwd naar hoe blogs zoals 42bis.nl en UrbanChicks.nl achter de schermen werken? Lijkt het je leuk nieuwe bloggers op weg te helpen en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze content gewaarborgd blijft? Zou je graag een rol willen spelen bij doorontwikkeling van 42bis en andere magazines? Ben je daarnaast enthousiast, gezellig en zoek je een verslavende nieuwe tijdbesteding?

Dan zijn we vreselijk op zoek naar jou.

Verschillende Teams

Er zijn verschillende teams waarin je een rol kunt spelen, waaronder in elk geval:

Contententplanningsteam

Inplannen voor 15 magazines? Meedenken over een betere planning? Breng kennis mee of leer bij ons hoe dat in z’n werk gaat!

Het koppensnellersteam

Strakke koppen, zorgen dat je content gedeeld en geklikt wordt. Heb jij een neus voor goede koppen of wil je die ontwikkelen? Meld je dan aan!

Stock Content Team

Infographics, polls, morele kwesties: onze magazines staan vol met content die structureel terugkomt. In het stockteam zet jij dit klaar én bedenk je nieuwe stock.

Het Community Team

Reageren op blogs, modereren van reacties, zorgen dat het gezellig blijft. Maar ook intern onze community warm houden. Dat is wat je doet in het community team.

Beeldredactie

Alle artikelen hebben beeld nodig en jij helpt om dat beeld te vinden, op maat te snijden en ervoor te zorgen dat bloggers hun teksten versterken met rechtenvrij materiaal.

Passen en meten

Je kunt voor het team kiezen dat het beste past bij jouw ervaring, maar je mag je ook aansluiten bij een onderdeel waar je meer over wilt leren. Ervaring is dus niet persé noodzakelijk, inzet wel. Op dit moment is in elk team nog ruimte en kun je zelf aangeven bij welk team je je het liefste aansluit.

What’s in it for you?

Dit is een vrijwilligersfunctie en je ontvangt dus geen salaris (sorry, we werken allemaal vrijwillig)

Maar:

 • Je doet ervaring op in allerlei facetten – zoals social media, bloggen, eindredactie, marketing, innovatie en pr – rondom het runnen van een een aantal grote online magazines (ruim 75.000 bezoekers per maand)
 • Je kunt deze ervaring met een gerust hart vermelden op je CV of op je website
 • Je krijgt een uitgebreid profiel op onze magazines waarop je jezelf, je skills en – indien van toepassing – je eigen bedrijf kunt profileren.
 • Je krijgt korting op onze trainingen
 • Je kunt je stempel zetten op de richting van onze magazines
 • Goede ideeën worden gewaardeerd en je krijgt veel vrijheid om zaken op te pakken en uit te proberen in de praktijk
 • Je wordt lid van een groot netwerk van webprofessionals dat elkaar graag helpt bij allerhande vragen

Het CSI Team bestaat uit uiteenlopende mensen. Van online marketeers en communicatiespecialisten, tot informatiespecialisten en social en contentspecialisten. Maar ook mensen die helemaal geen web-achtergrond hebben, maar wel heel graag erover willen leren.

Wat kost het je?

 • Ongeveer 2 uur per week aan tijd
 • Indien gewenst kom je chillen bij de jaarlijkse borrel (hoe lang dat duurt is aan jou)

Wat  vragen we van jou?

 • Een grote mate van zelfstandigheid: we werken met een groot team, virtueel samen. We hebben mensen nodig die zelf hun weg vinden, en bereid zijn om eerst te lezen/googelen/proberen en dan pas te vragen
 • Een kritische én pro-actieve houding: we zijn gek op ideeën en lopen warm voor mensen die er vol mee zitten. We zijn ook gek op een kritische blik en de mensen die ons helpen onszelf te verbeteren.
 • Een goed stel hersenen: werken met vrijwilligers is soms best een uitdaging. Een leuke uitdaging, maar bij vlagen best een puzzel. Enige creativiteit en probleemoplossend vermogen is gewenst.

Wat ook interessant is: je bent automatisch onderdeel van Content Collective, het collectief achter o.a. 42Bis. Een netwerkcommunity van contentprofessionals waar je veel uit kunt halen. Freelance-klussen bijvoorbeeld.

Klinkt het je allemaal wel cool in de oren? Meld je dan direct aan!

Aanmelden CSI Team

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.